Spring naar inhoud

Beheer je Humanify website

Alle Humanify websites zijn ingericht volgens een specifieke methode zodat het voor jou extra makkelijk is om je website achteraf zelf aan te passen en te beheren. Hier een overzicht.

Het WordPress Dashboard

Dashboard

Het Dashboard is het content management systeem (CMS) van WordPress. Via dit systeem kan je de pagina's en berichten van je website beheren. 

Kijk hier voor een beknopte introductie van het dashboard

Snel weten hoe je moet inloggen? Klik hier

Instellingen

Natuurlijk is voor een Humanify website het meeste al ingericht en ingesteld. Toch kan het zijn dat jij details wil veranderen zoals bijvoorbeeld je contact e-mail of misschien de slogan van je site.

Ik leg je hier uit hoe je dat het beste kan doen!  (in ontwikkeling)

Pagina's aanmaken of aanpassen

Pagina structuur en layout

Humanify websites zijn opgebouwd volgens een vast systeem. Met behulp van de Pagebuilder plugin, bouw ik de pagina op in rijen en kolommen. Per rij of blok kan er een bepaalde stijl toegewezen worden die jouw unieke site identiteit zal bepalen. Zo ontstaat er een blokkendoos waarbij ieder blok van content kan worden voorzien en jij dus kan spelen met de elementen die ik voor je heb gemaakt.

Lees hier verder over hoe de structuur in elkaar zit zodat jij snapt hoe je het kan aanpassen

Snel een nieuwe pagina aanmaken volgens een bestaande pagina-stijl? Kijk hier  (in ontwikkeling)

Tekst toevoegen of aanpassen

Voor het toevoegen van tekst in een Humanify website zijn er een aantal vaste richtlijnen die je moet aanhouden om het site-ontwerp te behouden. Je bent vast bekend met Microsoft Word of een andere tekstverwerker, maar let op! Web-tekst werkt net even anders!

Lees hier verder voor uitleg hoe je teksten aanpast of toevoegt in de website.

Afbeelding toevoegen of aanpassen

Het toevoegen van media zoals afbeeldingen of video hebben een grote impact op het uiterlijk en de sfeer van je website. Een goede afbeelding zegt meer dan duizend woorden! Web afbeeldingen toevoegen blijkt toch een van de lastigere dingen van content-beheer. Je raakt al snel in de war van alle keuze in formaten en typen bestanden, zoals; waarom gebruik je PNG of JPG? Of, hoe groot moet een afbeeldingen werkelijk zijn om op alle soorten schermen een goede kwaliteit te behalen?

Lees dit artikel voor hulp bij nieuwe afbeeldingen  (in ontwikkeling)

Lees hier voor een verkort stappenplan om een afbeelding te wijzigen  (in ontwikkeling)